Workshop Voorjaarsbloeiers 2023

 

 

Zodra in het voorjaar de temperatuur weer stijgt, worden de bodems in de bossen plaatselijk bedekt met verschillende voorjaarsbloeiers. Allereerst natuurlijk door het sneeuwklokje, al snel gevolgd door de bosanemoon, de boshyacint en vervolgens de daslook. In diverse bossen in Limburg en in het Belgische en Duitse grensgebied zijn een aantal plekken te vinden waar grote aantallen bosanemonen, boshyacinten en daslook groeien. Soms zelf in zulke hoeveelheden, dat ze de bosbodem als een tapijt lijken te bedekken.

 

 

Wat gaan we doen?
De workshops vinden plaats op locaties waar deze voorjaarsbloeiers in grote aantallen voorkomen (tijdens de eerste workshop de bosanemonen, tijdens de tweede workshop de boshyacinten en tijdens de derde workshop het daslook) en we deze, op een verantwoorde wijze, sfeervol in beeld kunnen brengen.
Op de locatie hebben we ruim de tijd om de voorjaarsflora op basis van verschillende invalshoeken in beeld te brengen; van overzichtsbeelden tot close-up en creatieve benaderingen. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• macro-, tele- en/of zoomobjectief
• eventueel een converter of tussenringen
• statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
• stevige wandelschoenen of laarzen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Omgeving Zuid-Limburg; afhankelijk van plaatselijke omstandigheden (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2023

zaterdag 25 maart

10.00 - 16.00 uur
 

 

zaterdag 8 april

10.00 - 16.00 uur
 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
Nog beschikbaar: zie agenda                   Nog beschikbaar: zie agenda                  

 

zaterdag 6 mei

10.00 - 16.00 uur
 

 

 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
   
Nog beschikbaar: zie agenda                                                                                           

 

 

Prijs
€ 75,00

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.