Workshop Paarse heide 2023

 

 

Eind augustus tovert de natuur een prachtig paars tapijt van bloeiende heide tevoorschijn. Het paarse heuvelachtige landschap van de Brunssummerheide is dan adembenemend mooi. En met een beetje geluk worden de dalen in het landschap bedekt met een laagje mist waardoor een fascinerend en inspirerend tafereel ontstaat.
Naast mogelijkheden voor sfeervolle landschapsfotografie, biedt de Brunssummerheide echter ook volop gelegenheid voor macrofotografie.

 

 

Wat gaan we doen?
De workshop start voor dag en dauw zodat we de heide tijdens het mooiste moment van de dag kunnen vastleggen. Tijdens dit gedeelte zal niet alleen aandacht worden besteed aan beeldopbouw, maar ook aan het (correct) gebruik van grijsverloopfilters.
Aansluitend verwisselen we het groothoekobjectief voor een macro-objectief (of tussenringen) en gaan we in het lager gelegen gedeelte van de Brunssummerheide op zoek naar insecten om deze, al dan niet in combinatie met de paarse heide, te fotograferen. Bij een aantal vennetjes groeien daarnaast grote aantallen van de zeldzame zonnedauw. Deze vormen een prachtig onderwerp voor het werken met tegenlicht en het creëren van een mooi bokeh.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zal niet uitgebreid worden stilgestaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• groothoekobjectief
• macro-objectief (of tele- of zoomobjectief met tussenringen
• grijsverloopfilter(s), ND-filters
• statief (en eventueel rijstzak
• stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken
• hoofdlamp of zaklamp

 

 

Locatie
Brunssummerheide (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2023

zaterdag 19 augustus

05.00 - 12.00 uur
 

 

 


 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6

 

 
Nog beschikbaar: zie agenda                         

 

 

Prijs
€ 75,00

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.