Workshop OrchideeŽn 2020

 

 

In Nederland komen zo'n dertigtal orchideeënsoorten voor. De meeste soorten zijn bedreigd en sommige zijn zo zeldzaam dat ze tot de beschermde soorten horen. In Zuid-Limburg zijn een aantal plekken te vinden waar orchideeën groeien. Het Gerendal ten zuiden van Schin op Geul is, mede vanwege de hier aanwezige orchideeëntuin, een van de bekendste plekken.
Maar ook in het kalkgrasland aan de voet van een van de steile hellingen aan de oostkant van de Sint-Pietersberg zijn verschillende orchideeënsoorten te vinden, waarvan sommige in grote aantallen.

 

 

Wat gaan we doen?
We gaan naar een plek waar we een aantal orchideeënsoorten op een verantwoorde wijze in hun natuurlijke habitat sfeervol in beeld kunnen brengen. Tijdens de workshop zal vooral ook aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de voor- en achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• macro-, tele- en/of zoomobjectief
• eventueel een converter of tussenringen
• statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
• stevige wandelschoenen of laarzen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Maastricht (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2020

zaterdag 23 mei

10.00 - 16.00 uur
 

 


 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6

 

 
Nog beschikbaar: zie agenda                            

 

 

Prijs
€ 66,50

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.