Workshop OrchideeŽn (Gerendal)

 

 

In Nederland komen zo'n dertigtal orchideeënsoorten voor. De meeste soorten zijn bedreigd en sommige zijn zo zeldzaam dat ze tot de beschermde soorten horen. In het Zuid-Limburgse heuvellandschap zijn een aantal plekken te vinden waar orchideeën groeien. Eén van de plekken is het Gerendal ten zuiden van Schin op Geul. In de hellingbossen en weilanden in het Gerendal groeien verschillende soorten, waarvan sommige in grote aantallen. Daarnaast is op een helling in dit unieke gebied door Staatsbosbeheer een 1 ha. grote tuin aangelegd waarin ca. 260 wilde plantensoorten groeien: zo'n twintig orchideeënsoorten, maar ook veel andere zeldzame kalkminnende planten.

 

 

Wat gaan we doen?
We gaan op zoek naar plekken waar we orchideeën, op een verantwoorde wijze, sfeervol in beeld kunnen brengen. Ook brengen we een bezoek aan de orchideeëntuin waar diverse soorten vaak in verschillende verschijningsvormen kunnen worden gefotografeerd. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• macro-, tele- en/of zoomobjectief
• eventueel een converter of tussenringen
• statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
• stevige wandelschoenen of laarzen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Schin op Geul (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2017

zaterdag 27 mei

10.00 - 16.00 uur
 

 

zaterdag 3 juni

10.00 - 16.00 uur
 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
Nog beschikbaar: 6 plaatsen                         Nog beschikbaar: 6 plaatsen

 

 

Prijs
€ 66,50 (inclusief toegang Orchideeëntuin)

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.