Workshop Herfst in de Ardennen 2019

 

 

De herfst is een fascinerend en inspirerend seizoen voor sfeervolle en creatieve fotografie. De uitbundige kleuren en de veranderende sfeer maakt dit seizoen zeer fotogeniek. Tijdens deze workshop bezoeken we een relatief onbekend gebied in de buurt van Remouchamps in de Belgische Ardennen.

 

 

Wat gaan we doen?
We volgen de loop van het enige Belgische bergriviertje en komen bij diverse fotogenieke plekken zoals waterbekkens en watervalletjes die, al dan niet in combinatie met de fraaie herfstkleuren, veel mogelijkheden bieden om creatief te fotograferen. Naast het maken van mooie composities biedt deze locatie ook perfecte mogelijkheden om te experimenteren met lange sluitertijden met behulp van grijsfilter (ND) en polarisatiefilter.
Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

 

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• groothoek, tele- en/of zoomobjectief
• filters (grijsfilter, polarisatiefilter)
• statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
• stevige wandelschoenen of laarzen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Remouchamps - Belgische Ardennen (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2019

zaterdag 26 oktober

10.00 - 16.00 uur
 

 

 


 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6

 

 
Nog beschikbaar: zie agenda                           

 

 

Prijs
€ 66,50

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.