Workshop fotograferen vanuit een vogelhut 2022

 

 

Vogels zijn over het algemeen erg schuw en naast kennis over het gedrag van een vogelsoort heb je voor het fotograferen van vogels in hun natuurlijke omgeving vaak ook veel geduld nodig. Maar niet iedereen beschikt over de noodzakelijke kennis en de nodige tijd om succesvol te zijn bij het fotograferen van vogels in de vrije natuur.
In dat geval biedt een vogelhut uitkomst! Doordat je vanuit een vogelhut niet zichtbaar bent voor de vogels, levert jouw aanwezigheid geen stress op voor de vogels en zullen ze niet alleen dichtbij komen, maar ook natuurlijk gedrag vertonen.

 

 

Wat gaan we doen?
Tijdens deze praktijkworkshop krijg je de gelegenheid om vanuit een vogelhut verschillende vogelsoorten in een natuurlijke setting te fotograferen.
Er zal aandacht worden besteed aan het fotograferen bij beperkt licht en het juist toepassen van de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, ISO) bij deze lichtomstandigheden. Ook het kiezen van de juiste sluitertijd bij het fotograferen van bewegende onderwerpen zal aan de orde komen. Daarnaast zullen we natuurlijk ook stilstaan bij het feit dat beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht en het gebruik maken van de voor- & achtergrond het verschil kunnen maken tussen een goede foto en een aansprekend beeld.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het fotograferen vanuit een vogelhut, maar daarnaast ook de nodige kennis wil opdoen over het maken van aansprekende beelden van vogels in hun natuurlijke omgeving.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• teleobjectief of zoomobjectief met bereik van minimaal 300 mm
• eventueel een converter
• afstandbediening
• rijstzak (desgewenst kun je een grondstatief of groundplate lenen waarop een eigen statiefkop of
  schommelkop gemonteerd kan worden)
• gemakkelijk zittende (donkere) kleding
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Zuid-Limburg (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2022

zaterdag 28 mei

08.00 - 16.00 uur
 

 

 

 

 
Aantal deelnemers:
 

minimaal/maximaal 2
 

 
 
Nog beschikbaar: zie agenda                            

 

 

Prijs
€ 105,00

(bedrag is inclusief de huur van de vogelhut en eventueel gebruik van grondstatief/groundplate)

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.