Workshop Europees wild

 

 

Niet iedereen is in de gelegenheid om uren- en soms dagenlang te posten voor het fotograferen van in het wild levende dieren. In dat geval biedt een wildpark uitkomst. Eén van de wildparken waar Europees wild in een natuurlijke omgeving kan worden gefotografeerd is Wildpark Gangelt, vlak over de Duitse grens bij Brunssum. Door de ruime natuurlijke verblijven is het mogelijk hier bruine beren, lynxen, wolven, diverse hertensoorten, wilde zwijnen, wilde katten en ander Europees wild te fotograferen zonder hekken en andere storende elementen in beeld te hebben.

 

 

Wat gaan we doen?
Tijdens deze praktijkworkshop krijg je de gelegenheid verschillende Europese zoogdieren van dichtbij te fotograferen. We zullen ruim de tijd nemen om de dieren op een aansprekende manier vast te leggen, maar omdat de dieren in ruime verblijven zitten valt niet altijd te garanderen dat een diersoort zich (gunstig) laat zien.
Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• tele- of zoomobjectief (> 200 mm)
• statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
• stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken (in het park is ook een horecagelegenheid aanwezig)

 

 

Locatie
Gangelt (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2023

zaterdag 9 september

10.00 - 16.00 uur
 

 


 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 8

 

 
Nog beschikbaar: zie agenda                                                                       

 

 

Prijs
€ 75,00 (inclusief toegang Wildpark Gangelt)

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.