Workshop Edelhertenbronst 2018

 

 

Tussen midden september en begin oktober vindt bij de Edelherten de bronsttijd plaats. In deze periode spelen de hormonen van de hertenbokken behoorlijk op. Om de dames te imponeren slaan de bokken met hun gewei tegen struiken en boompjes en nemen regelmatig een modderbad.
De bokken vertonen in deze periode een extreem territoriaal gedrag en proberen door middel van burlen indruk te maken op de concurrentie en te laten zien/horen wie de baas is of denkt te zijn.

 

 

Wat gaan we doen?
Voor deze praktijkworkshop neem ik je mee naar het Weerterbos, op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Hier zijn in 2015 in een omrasterd gebied een twintigtal edelherten losgelaten.
Tijdens de bronsttijd komen de edelherten in de vroege ochtend en de late avond uit het bos tevoorschijn en laten zich dan mooi zien. Omdat de workshop tijdens de hoogbronst gepland is, zullen we misschien ook getuige zijn van het territoriaal gedrag van het plaatshert die zijn harem probeert te beschermen tegen de overige bokken. Wellicht kunnen we zelfs een gevecht tussen twee bokken vastleggen. We starten deze workshop ruim voor zonsopgang en kunnen dan hopelijk ook genieten van de prachtige sfeer van de boven het bos opkomende zon.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw en het creatief inzetten van (beperkt) licht.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• tele-objectief
• eventueel een converter
• statief of monopod
• wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding
• iets te eten en te drinken

 

 

Locatie
Weert (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2018

zaterdag 29 september

06.30 - 12.30 uur
 

 

 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6

 
 
Nog beschikbaar: zie agenda                            

 

 

Prijs
€ 66,50

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.