Workshop Creatief met paddenstoelen 2023

 

 

Wie aan de herfst denkt, denkt aan paddenstoelen! En als het net geregend heeft en de karakteristieke boslucht hangt in de lucht, dan gaat het hart van een natuurfotograaf sneller kloppen. Paddenstoelen vormen een prachtig onderwerp om in alle rust te experimenteren. Met verschillende brandpunten en composities, maar ook door gebruik te maken van de herfsttinten en van, al dan niet natuurlijk, licht.

 

 

Wat gaan we doen?
Tijdens deze praktijkworkshop neem ik je mee naar een beukenbos in het zuiden van Limburg. In dit eeuwenoude bos groeien diverse paddenstoelen zoals de vliegenzwam en de tonderzwam. Maar natuurlijk ook de voor beukenbossen karakteristieke porseleinzwam. De tere porseleinzwam leent zich vanwege zijn doorschijnendheid uitstekend voor het maken van creatieve en sprookjesachtige beelden indien je gebruik maakt van het zonlicht. Maar wanneer het licht zich op een grauwe dag minder laat zien, kun je met behulp van een flitser of een zaklamp (LED of gloeilamp) heerlijk experimenteren.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• macro-objectief, groothoek en tele-objectief
• eventueel een converter of tussenringen
• statief, monopod en/of rijstzak
• flitser, zaklamp en reflectiescherm (indien beschikbaar)
• stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Sittard (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2023

zaterdag 7 oktober

10.00 - 16.00 uur
 

 

 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6

 
 
Nog beschikbaar: zie agenda                            

 

 

Prijs
€ 75,00

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.