Workshop Boomkikkers 2021

 

 

De ongeveer 5 cm groot wordende Europese boomkikker (Hyla arborea) komt in Nederland voor op een beperkt aantal geïsoleerde locaties, voornamelijk in het oosten en zuiden van het land. Zijn voorkeur voor wat betreft het leefgebied gaat uit naar percelen met dichte, zonbeschenen vegetatie en met geschikt (visvrij en matig voedselrijk) voortplantingswater in de buurt.
Door zijn beperkte verspreiding en de sterke afname van het aantal populaties wordt hij als bedreigd beschouwd.

 

 

Wat gaan we doen?
Tijdens deze praktijkworkshop krijg je de gelegenheid om boomkikkers van dichtbij te fotograferen. Hierbij staat respect voor de diertjes natuurlijk voorop. Zit een boomkikker niet gunstig, gaan we gewoon op zoek naar een andere. We blijven ook niet te lang of met te veel mensen bij één boomkikker, om verstoring te vermijden. En vanzelfsprekend worden de boomkikkers niet aangeraakt of verplaatst.
Onderweg komen we uiteraard nog veel meer tegen dan alleen boomkikkers. De flora en fauna in het gebied biedt daartoe ongekende mogelijkheden!

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.
Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.
Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• macro-objectief en/of tele-objectief (> 200 mm)
• eventueel een converter of tussenringen
• statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
• stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
• lunchpakket en drinken

 

 

Locatie
Midden-Limburg (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2021

zaterdag 17 juli

10.00 - 16.00 uur
 

 

zondag 8 augustus

10.00 - 16.00 uur
 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6
Nog beschikbaar: zie agenda                         Nog beschikbaar: zie agenda

 

 

Prijs
€ 69,50

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.