Reacties deelnemers

 

  

 

In 2019 heb ik twee workshops gevolgd, de Beversafari en de Edelhertenbronst. Beide workshops waren fantastisch!
En wat maakt het dan zo fantastisch? Natuurlijk 'val je' in eerste instantie voor het thema, maar bovenal vond ik de begeleiding super. Je kunt goed merken dat Peter een goede voorbereiding treft op het houden van een dergelijke workshop: Met ruime kennis over het gebied en het onderwerp, zodat gemakkelijker geanticipeerd kan worden op het thema.
Het werken in een kleine groep geeft meer ruimte voor je individueel leermoment. Peter heeft ruim de tijd om bij je beelden stil te staan en je te coachen naar dat beeld wat je wilt beogen. Hij denkt met je mee, stelt de juiste vragen om je op weg te helpen en is niet wars om 'mee te bewegen' in experimentele beelden, sterker nog, het wordt zeer gewaardeerd en gestimuleerd! Een aanrader dus om een van zijn workshops te volgen!!
En niet onbelangrijk: Na afloop ontvang je een naslagwerk (al dan niet met je eigen aangeleverde oogst van die workshop), om na te genieten en op verder te borduren!

Marian Smeets  

 

In juni 2019 nam ik deel aan de workshop “Beversafari”. Vooraf liepen we een aardig stuk door een bevergebied, waarbij Peter ons dingen vertelde die ik voorheen niet wist. Persoonlijk vindt ik het altijd zeer nuttig als ik informatie krijg over het te fotograferen dier/onderwerp.
Op de weg naar- en op de fotografeerplek zelf werd uiterst voorzichtig en geluidloos mogelijk te werk gegaan. Het duurde niet heel lang en de eerste exemplaren lieten zich zien. Daarbij kwamen ze vaak op vrij korte afstand, een teken dat deze (schuwe) dieren zich op hun gemak en niet verstoord voelden.
Zeer voldaan keerden we terug naar huis. Een dier waarvan ik eerder alleen de sporen kende, had ik nu diverse keren mooi op de foto kunnen zetten. Ik had het niet willen missen.
Compliment aan Peter voor deze goed verzorgde en georganiseerde workshop waarbij niet alleen aandacht werd besteed aan het fotograferen, maar ook informatie werd gegeven over het dier zelf en zijn gedrag. Daarbij uiteraard ook het respect voor de natuur om verstoring zoveel mogelijk te voorkomen.

Jurgen Maassen  

 

Op 15 juni 2019 heb ik, samen met nog 2 andere fotografen, deelgenomen aan de Beversafari. Deze begon in de middag met een wandeling door het leefgebied van de bevers. Peter toonde ons diverse plaatsen met vraatsporen, wissels en glijbanen zodat wel duidelijk werd dat in dit gebied bevers actief zijn. Tijdens de wandeling zijn we door de uitleg van Peter veel over de leefwijze van de bevers te weten gekomen. Daarnaast hebben we ook nog diverse tips gekregen over camera-instellingen en het fotograferen van de bevers.
Na een versnapering was het tijd voor het echte werk … het fotograferen van bevers in hun eigen biotoop.
Gezeten in luxe fauteuils werden we door een fluisterstille boot naar het gebied met de burcht gevaren. Toen was het een kwestie van geduld. In het voorprogramma kregen we eerst een zwarte specht en een paar ijsvogeltjes te zien.
Na niet al te lang wachten kwam de eerste bever, richting burcht, aanzwemmen. Prachtig. Totdat het echt te donker werd om te fotograferen hebben we kunnen genieten van een actieve beverfamilie die zich zowel op de oevers als in het water liet fotograferen.
Kort samengevat; deze goed verzorgde Beversafari is een aanrader.

Bert Wolfs


 


 

 

 

 

Ik heb reeds aan verschillende workshop deel genomen, o.a. Europees wild en Herfst in de Ardennen, de fotosafari bevers en tenslotte ook een fotoreis naar Helgoland voor het fotograferen van de zeehonden en Jan-van-genten.
Al deze workshop waren tot in de puntjes voorbereid. Door de kleine groep van max. 6 personen leer je enorm veel bij omdat er is tijd is om de nodige vragen te stellen en om elke deelnemer de nodige persoonlijke aandacht te geven. Niet elke deelnemer zit op het zelfde niveau waardoor deze persoonlijke aandacht toch een enorm pluspunt is.
Peter bedankt om je kennis met ons te delen en je ziet me zeker terug in 2020.

Brenda de Clerck

 
 

Leuke leerzame dag gehad met de workshop boomkikkers. Peter Lambrichs heeft op locatie uitleg gegeven over de boomkikkers en waar de boomkikkers zijn te vinden en met engelengeduld hoe te fotograferen.

Lenie Fleuren

 


 

Ik was gisteren een deelnemer van de workshop boomkikkers en het is me prima bevallen. Peter geeft goed en gedetailleerd uitleg over de techniek en creatieve beeldvorming. Dit laatste vond ik zelf belangrijk omdat je dan vanuit andere hoeken gaat kijken naar een mogelijk andere beeldcompositie. Daarnaast geeft hij handige tips en trucs. Een aanrader! Ik heb me meteen aangemeld voor een andere workshop bij Peter.

Nanon Boulanger

 
 

Ik heb gisteren een fantastische dag gehad tijdens de workshop boomkikkers, onder jouw zeer inspirerende en enthousiaste leiding. Jij weet niet alleen veel van boomkikkers en fotografie (en weet dat heel inspirerend over te brengen), maar toont ook veel zorg om de natuur. Ik heb er veel van opgestoken. Dank daarvoor!

Ton Bos

 

De workshop boomkikkers onder leiding van Peter Lambrichs is een echte aanrader! Een in vele opzichten bijzondere dag: mooi licht, leuke mensen en een voortreffelijke ondersteuning. Dankjewel voor de gezellige en vooral geslaagde workshop!!

Liesbeth Buisman

 

Tijdens de workshop boomkikkers werd niet alleen aandacht besteed aan de techniek, maar werd ook veel informatie gegeven over de boomkikkers. Bedankt Peter voor de top workshop en voor de super leuke dag.

Jurgen Maassen

 

Afgelopen zondag een zeer leerzame workshop boomkikkers gehad, verzorgd door Peter Lambrichs. Vele modellen die zich door het lekkere zonnetje mooi lieten fotograferen. Peter, bedankt voor deze prachtige dag. Ik heb erg genoten

Alie Wigarda

 

Workshop Boomkikkers gevolgd met Peter Lambrichs
Een zeer fijne dag met goede uitleg, prima weer en heel veel kikkers en ook heel gezellige mensen.

Ine Salden

 

Ook bedankt voor de reader over de boomkikker workshop. Heel leuk en leerzaam om alles nog eens door te kunnen lezen. Leuk die feedback op de foto's van iedereen!

Karin Lokers

 
 

 

 

 

 

 

Op 28 sept. j.l. deelgenomen aan de fotografieworkshop ‘Edelhertenbronst’ van Peter. Ik heb zojuist de syllabus ‘Edelhertenbronst-fotografie’ die we later van Peter hebben ontvangen nog eens nagelezen. Ik denk er nu nog steeds met veel plezier aan terug. Behalve dat het een gezellige dag was, was het ook een zeer leerzame dag.
De dag begon met een informatieve uiteenzetting over edelherten in zijn algemeenheid en edelhertenbronst in het bijzonder. Verder kregen we behalve tips over camera-instellingen ook andere waardevolle fotografie-tips. Ook erg leerzaam was de feedback van Peter. De feedback betrof een vijftal door Peter in LR bewerkte foto’s voorzien van opbouwende kritiek en ander commentaar.
Conclusie: Ik kan deze workshop iedereen van harte aanbevelen!

Bert Theunissen

 

 


 

Een hele dag op pad geweest met Peter Lambrichs voor de workshop "Europees Wild" in Gangelt en veel geleerd van deze gepassioneerde fotograaf.
Peter, bedankt voor de leerzame dag, de persoonlijke gesprekjes tussendoor en je heerlijke energie.

Corrie van Bedijk 

Het was echt een super workshop
Dank je wel, Peter.

Martha Robroek

 

Zondag had ik weer een workshop bij Peter Lambrichs bij wildpark Gangelt. Een bijzondere (dieren)dag. Niet alleen omdat Peter veel van de natuur weet, maar ook zijn technische kennis en niet te vergeten geduld. Verrassend was de zeer persoonlijke hand-out die ik kreeg waarin Peter precies aangaf wat volgens hem mijn leerpunten zijn en nog eens op papier had gezet waar we zondag over gesproken hadden. Voor herhaling vatbaar!

Nanon Boulanger

  

Het doel van deze dag was voor mij: de uitdaging om kleine details in herfstsfeer in beeld te brengen. Dankzij jouw tips&trucks ben ik tevreden met het resultaat.
Het was wederom een leerzame dag, heel fijn om in een kleine gezellige groep een workshop te volgen zodat iedereen volop de kans krijgt om vragen te stellen.
Ook super om na de workshop een zeer uitgebreide reader te ontvangen waarin alle tips&trucks nog eens aan de orde komen en daarnaast van iedere deelnemer een aantal foto’s uitvoerig besproken worden.
Kortom zeer geslaagd en ik heb enorm genoten!!!

Cobi Riksen 

Tijdens een boeiende workshop van Peter Lambrichs, genoten van de herfsttinten, gespeeld met reflecties en geprobeerd beweging vast te leggen.
Kortom zeer geslaagd en ik heb enorm genoten!!!

Katrien Meeusen 

Afgelopen zondag een goed georganiseerde workshop "Herfst in de Ardennen" gehad.
Zoals altijd genoten van de natuur(kennis), fotografische tips en aanwijzingen van Peter Lambrichs.

Robert Peeters 

Leerrijke workshop.
Bedankt voor de vele nuttige tips Peter.

Catharine Delbecque

 


 

Gisteren een leerzame, leuke en gezellige workshop orchideeën gehad met Peter Lambrichs.
Peter hartelijk dank voor je professionele begeleiding en tips. Tot de volgende keer.

Robert Peeters
 

Afgelopen vrijdag een hele leuke, leerzame, motiverende en gezellige dag gehad tijdens de Fotografieworkshop Orchideeën van Peter Lambrichs. Dankjewel Peter, het was geweldig! Ik heb veel geleerd, heb nieuwe inzichten gekregen en ben aangezet tot het uitzoeken en uitproberen van nieuwe technieken.

Carola Schellekens
 

Vandaag een leerzame en gezellige workshop "Orchideeën" gevolgd bij Peter Lambrichs.
Weer bedankt Peter voor het delen van je kennis van de fotografie en de natuur tijdens de leuke workshop en voor de prachtige, gedetailleerde en duidelijk geschreven hand-out!

Ingrid Sanders
 

 


 

Vandaag deelgenomen aan de fotografieworkshop orchideeën. Juist omdat ik normaal niet veel bloemen fotografeer, heb ik me hiervoor aangemeld. En dat het niet meevalt is me wel gebleken: wat op het schermpje heel wat lijkt, valt op het grote scherm vaak nog tegen.
Een (begin)opdracht was om een foto te maken met een herhaling, dus twee orchideeën waarvan één scherp en de ander in de onscherpte. Ondanks het feit dat ik deze opdracht naar volle tevredenheid volbracht had, zou ik de foto later op de dag weer anders gemaakt hebben. Want dankzij de deskundige begeleiding leer je veel bij in een paar uur.
De workshop was een succes, waar de gezelligheid van de andere deelnemers en het goede weer natuurlijk ook aan bijgedragen hebben.

Martin de Bock

  

 

Supermooi! Een topdag was het, prachtige ochtend, avontuurlijke zonnedauw, paarse omgeving, toffe vrienden, veel tips en geen enkele vraag is je teveel.
Wat wil je nog meer in een workshop! 
Dankjewel!

Tabitha Huylebroeck

  

  

 

 

Soms weet je, dat, wanneer je de knop indrukt, dit HET beeld is.
In dit geval viel alles op z'n plek, de locatie, het standpunt, het licht, de houding van het diertje. en het heel snel appelleren op de omstandigheden.
De vreugde was dan ook enorm groot toen het schermpje dit beeld liet zien. In de beelden die hieraan vooraf gingen, zag je de opbouw van dit uiteindelijke resultaat ontstaan. Mijn avond kon niet meer stuk! Alles wat er daarna nog aan fraaie beelden werd gemaakt, was mooi meegenomen. Ik had mijn doel bereikt.
Ik geniet na van een geweldige workshop, met zowel oog voor alle aspecten van het maken van het fotografisch beeld, maar minstens net zo leuk, ook oog voor meer achtergrondinformatie over het vliegend hert in zijn leefomgeving.
Dank je wel voor de fijne, leerzame avond!

Marian Smeets

 


 
 


De workshop voorjaarsbloeiers van Peter Lambrichs was geslaagd, leerzaam en informatief. Dankjewel Peter, het was een workshop waarin jij je passie voor natuur en fotografie op een duidelijke manier aan ons verder gegeven hebt. Het was top, bedankt!!

Bertha Willms 

Een spannende zaterdag met wat survivalmomenten. Veel geleerd en een gezellig en behulpzaam groepje. Een aantal van de deelnemers concludeerden samen met mij dat het toch best nog tegenviel om de bosanemoon mooi te fotograferen.

Nanon Boulanger
 

Gisteren een geslaagde workshop Voorjaarsbloeiers gevolgd die door een enthousiaste en gedreven Peter Lambrichs georganiseerd was. Belichting, onderbelichting, spelen met sluitertijd, compositie, bedenken welk beeld je wilt maken voordat je afdrukt, en ga zo maar verder..het kwam allemaal aan bod. Nogmaals bedankt Peter. Het was de eerste, maar zeker niet de laatste workshop bij jou!

Ingrid Sanders 

 

 

 

 

Tijdens de Fotografieworkshop Voorjaarsbloeiers heb ik ontzettend veel geleerd en me uitstekend vermaakt samen met de andere deelnemers. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de workshop. Zeker ook na ontvangst van een prachtige hand-out met veel informatie over de diverse soorten planten, tips hoe ze te fotograferen en creatieve tools om het juist net iets anders te doen! En met als kers op de taart je eigen werkportret van die dag, incl. die van je medecursisten. Plus een digitale 'after bespreking en bewerking' van een aantal foto's van alle deelnemers. Ontzettend inspirerend en...leerzaam!
Nogmaals super bedankt, Peter!

Marian Smeets

 

 

Zaterdag heb ik deelgenomen aan de workshop Voorjaarsbloeiers. Met groot enthousiasme heeft Peter ons een geweldige uitleg gegeven. Onderbelichting, overbelichting, compositie en andere tips kwamen aan de orde. Over alles wat een natuurfotograaf moet weten hebben we een duidelijke uitleg gekregen. Ik heb hier heel veel van geleerd, mede door zijn persoonlijke begeleiding. Deze workshop kan ik ieder natuurfotograaf in spè aanbevelen.
Peter bedankt!

Kitty Vonk 

 

 

Zaterdag een geweldige workshop gevolgd onder de deskundige leiding van Peter Lambrichs. Het was een zeer leerzame dag waar we veel aandacht besteed hebben aan compositie, belichting, focus en "out of the box" denken. Na de workshop nog een mooie opgezette en complete hand-out gekregen met goede en duidelijke feedback en goeie tips.
Peter, hartelijk dank en zeker tot een volgende keer!

Robert Peeters
 

Zaterdag deelgenomen aan de workshop Voorjaarsbloeiers van Peter Lambrichs. Mede door de professionaliteit en het enthousiasme van Peter kan ik deze workshop iedere natuurfotograaf of natuurfotograaf in spé van harte aanbevelen. Ik heb erg veel geleerd, niet alleen van het algemene verhaal van Peter maar ook door zijn uitgebreide individuele begeleiding.

Bert Theunissen

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

In het weekend van 1-4 juli hebben we met vieren deelgenomen aan de fotografieworkshop op Helgoland. Het is een hele klus om een goed overzicht te geven van de vele mooie en aparte beelden die we konden maken. Voor mij persoonlijk waren de Jan van Genten de grootste uitdaging. Ik heb het niet zo op dieren met snavels... dus de 1e uitdaging was dichtbij deze geweldig mooie vogels te staan/zitten/liggen.
Maar ook de 2e uitdaging is gelukt: ik heb ze in allerlei posities op de foto. Met ei, met jong, strijdend, liefkozend, vliegend, portret, symmetrisch, a-symmetrisch, met bokeh, low- en high-key.
De zeehonden waren lui (op een spelend koppeltje na) en hielden ons nieuwsgierig en nauwlettend in de gaten.
Het waren vier fijne dagen qua weer (regen, hagel, onweer maar vooral ook zon) en qua verzorging (gästehaus en restaurant). We hebben daarnaast ook de heerlijkste pizza gegeten.
Veel kennis opgedaan en ik heb veel kunnen lachen.

Nanon Boulanger
 

Geweldige vogels de Jan van Genten , erg komisch , fotogeniek en prachtig van kleur. Ik kijk terug op een geweldige reis, een absolute aanrader, onder deskundige begeleiding van Peter.
Super geweest, veel geleerd en met prachtige beelden thuis mogen komen.

Jacqueline Franssen - van Laar 

Peter is een zeer aangename gids met heel veel oog voor detail in de foto's maar houdt ook veel rekening met de mens achter de camera.
Helgoland onder zijn begeleiding is zeker een aanrader!

Adriaan Franssen 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind 2018 nam ik voor de eerste keer deel aan een fotografiereis, naar Helgoland (winter). Het was iets nieuw voor mij, dus ik wist niet goed wat te verwachten. Op voorhand kregen we al een reader met info over zowel Helgoland en de kegelrobben die we zouden gaan fotograferen, fotografietips, waar aan te denken,etc. Het bleek al een voorproefje te zijn van wat de reis zo bijzonder maakte. Alles was tot in de puntjes verzorgd en in orde, zowel wat de trip naar Helgoland betreft, als de logies waar ieder een eigen plekje heeft, met een warme ontvangst en heerlijke keuken, de uitstekende begeleiding van Peter ‘op het veld’ maar ook de leerrijke nabesprekingen van de foto’s, de individuele begeleiding die mogelijk is door de kleinere groep, de tips en weetjes die je er allemaal nog bovenop krijgt. Peter deelt zijn brede kennis met plezier, wat heel boeiend is en waardoor ik veel heb bijgeleerd. Deze ervaring was voor mij voor herhaling vatbaar, dus schreef ik mij opnieuw in voor de zomerreis naar Helgoland in 2019, dit keer met de focus op de Jan van Genten. Ik hoopte dat het even fantastisch zou zijn en dat was het zeker en vast, dus als ik zeg dat ik ook in 2020 weer ben ingeschreven, dan denk ik dat het duidelijk is dat deze fotografiereis naar Helgoland (winter en zomer) met Peter een echte aanrader is.

Brenda Heyvaert 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb heel eerlijk een hekel aan groepsreizen. Zeker als je de camera bij hebt en iedereen met die mooie foto wil thuiskomen.
Mijn hart slaat een slag over als ik groepen fotografen door de natuur zie struinen ... soms ten koste van ... alles voor dat ene plaatje ...
Wel ik heb het tegendeel mogen ervaren. Een uitstekende organisatie in een bewust kleine groep ( 6 ). Op voorhand krijg je een reader zodat je een degelijke voorbereiding kan doen.
Ter plaatse wordt iedere deelnemer gehoord in zijn/haar wensen op fotografisch vlak. De persoonlijk begeleiding was top en ook voor een persoonlijk babbel biedt Peter een luisterend oor.
Geen vraag is hem teveel en hij helpt waar hij kan om je doel te bereiken. Raakt je geduld wel eens op dan staat Peter naast je klaar om je aan te moedigen om er toch nog even voor te gaan.
Weinig ‘lucky shots’ maar planmatig aan beeldopbouw werken. Wat heb ik weer veel bijgeleerd!
Ook nadien krijg je de nodige hulp en feedback. Deze fotoreis is gewoon af tot in de puntjes!

Ik was de enige ‘nieuwe’ in deze Helgolandgroep. De anderen waren er al eens geweest. Ik snapte er niets van want na een paar dagen ben je die vogels en die zeehonden toch wel beu, niet?
Wel, ook ik ga zeker terug!

Katrien Meeusen 

 

 

 

Na een workshop Europees wild en Edelhertenbronst ging ik afgelopen maand met Peter naar Helgoland. Een zeer leerrijke reis waarbij je zelf mocht aangeven wat je wou leren, niks moet, alles mag en (tot zijn grote spijt) "ik sta volledig ter jullie beschikking". Vier dagen van ontbijt tot na het avondeten hebben we foto's gemaakt met een super toffe groep, bangelijk mooi weer en veel informatie...zowel over de natuur/dieren als over de fotografie...
Een ongelofelijke ervaring....zeker en vast voor herhaling vatbaar !!

Gaëtane Vandecasserie 

 

In deze fotoreis vind ik alles terug: humor, ontspanning, genegenheid, talloze fotografiemogelijkheden in kleine groep en dat op een toplocatie. Bovendien is alles tot in de puntjes georganiseerd.
Petje af, Peter, om dat telkens weer voor elkaar te krijgen.

Katrien Meeusen 

Fantastisch genoten van alle uitleg, hulp, begeleiding en geduld. Erg veel geleerd. Prachtige locatie. Alles voortreffelijk geregeld.
Go team Peter en Katrien! Ik kom graag nog een keer terug.

Hera Sengers 

Bedankt voor deze mooie en leerzame fotoreis. Het was fantastisch, gezellig, mooi, etc ....
Ook heel fijn dat jullie zo geduldig zijn en veel willen herhalen. Zo blijft de kennis beter hangen.

Karin Wassenaar 

Genoten van deze leerzame en gezellige reis.
Peter en Katrien, bedankt voor de inspiratie, jullie zijn geweldig.

Astrid van Rheenen