Fotoreis Opaalkust 2023

 

 

Met de prachtige stranden en de indrukwekkende kliffen heeft de Opaalkust, de kuststreek tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, voor fotografen in alle jaargetijden en bij alle weersomstandigheden iets te bieden.

Het gebied staat vooral bekend om haar imposante kalkkliffen: Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Maar ook de gevarieerde keien- en zandstranden, de mosselbanken, de pittoreske vissersdorpen en de indrukwekkende vergezichten maken deze regio geliefd bij fotografen.

Tijdens deze 4-daagse fotoreis neem ik je mee naar een aantal zorgvuldig uitgezochte fotogenieke plekken aan de Opaalkust waar we tijdens de mooiste uren van de dag zullen fotograferen. Dit betekent dat we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op stap kunnen/zullen zijn.
Het zijn intensieve, maar fantastische dagen.

 

 

Programma
We treffen elkaar vrijdagmiddag bij ons verblijf voor deze 4 dagen. Na het inchecken gaan we direct op pad voor een eerste bezoek aan één van de vele mooie stranden in de regio.

Om het maximale uit de reis te halen is het programma voor de dagen flexibel. De weersomstandigheden laten zich immers niet regisseren en door qua locaties en tijden flexibel te blijven kan niet alleen optimaal worden geprofiteerd van licht- en weeromstandigheden, maar ook rekening worden gehouden met de getijden. Door het grote verschil tussen eb en vloed, wordt je op de stranden van de Opaalkust namelijk al snel verrast/ingesloten door de opkomende zee.

Vanzelfsprekend zullen we iedere dag meerdere van de zorgvuldig uitgezochte locaties bezoeken waarbij we natuurlijk ook tegemoet komen aan de wensen van de groep.

Tijdens deze reis zijn we dus drie hele dagen aan de Opaalkust. Hierdoor krijgt iedereen volop de gelegenheid om het maximale uit deze reis te halen. Allemaal op geringe afstand van de verblijfslocatie en vanzelfsprekend ook tijdens zonsopkomst en zonsondergang!

We verblijven op een centraal gelegen locatie op basis van tweepersoonskamers (eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar). 's Avonds zullen we eten in een van de gezellige restaurantjes in de buurt en dan zullen we ook de dag nabespreken en gezamenlijk het programma voor de volgende dag samenstellen.

 

 

Voor wie is deze fotoreis bedoeld?
Deze fotoreis is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera en tijdens de verschillende workshops zal onder andere aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het fotograferen op basis van lange sluitertijden, het creatief inzetten van het aanwezige licht en het gebruik van filters.

Door mijn ervaring zullen we op de juiste momenten op de mooiste plekken aanwezig zijn en door de geringe groepsgrootte kan de fotografische begeleiding worden afgestemd op het ervaringsniveau, de leerdoelen en de wensen van de afzonderlijke deelnemers.
Hierdoor levert deze fotoreis niet alleen prachtige beelden op, maar ook bruikbare informatie die je bij thuiskomst kunt inzetten.

 

 

Reisperiode 2023

vrijdag 1 t/m maandag 4 september

 

 

 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 4
maximaal 6

 
 
Nog beschikbaar: VOL                                     

 

 

 

Prijs
€ 520,00 (toeslag eenpersoonskamer € 140,00)

 

Inbegrepen Niet inbegrepen
- drie overnachtingen op basis van comfortabele
   tweepersoonskamers
- vervoer ter plaatse
- reisbegeleiding & 4 dagen fotografieworkshops

 
- reiskosten naar de verblijfslocatie
- lunches, diners en overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis- en annuleringsverzekering

 

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze fotoreis aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste reisperiode.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de fotoreis.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.