Fotoreis Helgoland 2021 (zomer)

 

 

Helgoland is een eiland gelegen in de “Duitse bocht”, zo'n 70 km uit de Duitse kust. Het kleine autovrije eiland heeft een oppervlakte van slechts 1,7 km2 en telt ongeveer 1.300 inwoners. Helgoland staat vooral bekend om zijn roodgekleurde rotskust die 61 meter hoog uit zee omhoog rijst. In de periode mei-juli nesten hier veel soorten zeevogels waaronder een grote kolonie jan-van-genten en zeekoeten.
Naast Helgoland ligt het kleine strandeiland Düne waar grote groepen grijze zeehonden en kegelrobben verblijven, maar waar ook scholeksters en eidereenden kunnen worden gefotografeerd.
Beide eilanden zijn klein en voorzien van goede wandelpaden, er is wel wat hoogteverschil. Het klimaat is over het algemeen droog, maar het kan er soms wel behoorlijk waaien.

 

Tijdens deze fotoreis neem ik je mee naar een aantal prachtige plekken op Helgoland en Düne waar we tijdens de mooiste uren van de dag zullen fotograferen. Dit betekent dat we van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op stap kunnen/zullen zijn. Het zijn intensieve, maar fantastische dagen.
Maar natuurlijk zullen we ook genieten van de Duitse gastvrijheid en van de culinaire bijzonderheden van het eiland.

 

 

Programma
We treffen elkaar op vrijdagochtend in Cuxhaven (indien mogelijk proberen we vanuit Nederland te carpoolen om zo kosten en milieu te sparen). Per boot wordt vervolgens de overtocht naar Helgoland gemaakt (ca. 3 uur) en nadat we de spullen naar de kamer gebracht hebben gaan we naar de kliffen voor het fotograferen van de jan-van-genten.
Om het maximale uit de reis te halen is het programma voor de zaterdag en zondag flexibel. De natuur laat zich immers niet regisseren en door qua locaties en tijden flexibel te blijven kan optimaal worden geprofiteerd van licht- en weeromstandigheden en tegemoet worden gekomen aan de wensen van de groep. Maar vanzelfsprekend staan de jan-van-genten en de zeehonden/kegelrobben op het programma!
Nadat we op maandagochtend de koffers hebben ingepakt zullen we een laatste bezoek brengen aan de jan-van-genten of aan de zeehonden. In de namiddag zullen we weer aan boord gaan van de boot die ons zal terugbrengen naar Cuxhaven.

 

Tijdens deze reis zijn we dus twee halve en twee hele dagen op Helgoland/Düne. Hierdoor krijgt iedereen volop de gelegenheid om op Helgoland de jan-van-genten en op Düne de zeehonden en kegelrobben te fotograferen. Allemaal vanaf geringe afstand en desgewenst ook bij ochtend- en/of avondlicht.
 

We verblijven in een Gästehaus op basis van eenpersoons- of tweepersoonskamers (eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar).
's Avonds zullen we eten in een van de gezellige restaurantjes die op het eiland te vinden zijn. We zullen op dat moment ook de dag nabespreken en gezamenlijk het programma voor de volgende dag vaststellen.

 

 

Voor wie is deze fotoreis bedoeld?
Deze fotoreis is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Tijdens de verschillende workshops zal vooral aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte. Daarnaast zullen we ons natuurlijk ook bezig houden met vliegbeelden.
Door mijn jarenlange ervaring zullen we op de juiste momenten op de mooiste plekken aanwezig zijn en door de geringe groepsgrootte zal de fotografische begeleiding worden afgestemd op het ervaringsniveau en de leerdoelen en wensen van de afzonderlijke deelnemers. Hierdoor levert deze fotoreis niet alleen prachtige beelden op, maar ook bruikbare informatie die je bij thuiskomst kunt inzetten.

 

 

Reisperiode 2021
De reis zal worden gepland in de volgende twee periodes:

 

  vrijdag 18 juni  t/m  maandag 21 juni          

        vrijdag 25 juni  t/m  maandag 28 juni          
Aantal deelnemers:
 
minimaal 3
maximaal 6
Aantal deelnemers:
 
minimaal 3
maximaal 6
Nog beschikbaar: zie agenda                     Nog beschikbaar: zie agenda

 

 

 

Prijs
€ 585,00 op basis van een eigen kamer.

 

Inbegrepen Niet inbegrepen
- overtocht Cuxhaven - Helgoland (incl. koffertransfer)
- drie overnachtingen in een Gästehaus op basis
  van comfortabele kamers (met wc, doche en TV),
  inclusief toeristenbelasting en ontbijtbuffet
- overtocht Helgoland - Düne
- reisbegeleiding / fotoworkshops

 
- reiskosten naar Cuxhaven
- lunches en diners
- overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis- en annuleringsverzekering
- parkeergeld Cuxhaven


 

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze fotoreis aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste reisperiode.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de fotoreis.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.