Fotoreis Helgoland 2019 (winter)

 

 

Helgoland is een eiland gelegen in de “Duitse bocht”, zo'n 70 km uit de Duitse kust. Het kleine autovrije eiland heeft een oppervlakte van slechts 1,7 km2, telt ongeveer 1.300 inwoners en staat vooral bekend om zijn roodgekleurde rotskust die 61 meter hoog uit zee omhoog rijst. In de periode mei-juli nesten hier veel soorten zeevogels waaronder een grote kolonie jan-van-genten en zeekoeten.
Naast Helgoland ligt het kleine strandeiland Düne waar grote groepen grijze zeehonden en kegelrobben verblijven, maar waar ook scholeksters en eidereenden kunnen worden gefotografeerd.

Vanaf half november tot half december voltrekt zich op Düne een bijzonder schouwspel. In deze periode werpen de kegelrobben namelijk hun jongen op het strand en in de duinen van het kleine eilandje.

 

Tijdens deze fotoreis neem ik je mee naar Düne waar we de pasgeboren kegelrobben zullen fotograferen. We zullen in ieder geval zaterdag van ’s ochtends tot ’s avonds op Düne zijn. Een intensieve, maar fantastische dag.
Maar natuurlijk zullen we ook genieten van de Duitse gastvrijheid en van de culinaire bijzonderheden van het eiland.

 

 

Programma
We treffen elkaar op vrijdagochtend in Cuxhaven (indien mogelijk proberen we vanuit Nederland te carpoolen om zo kosten en milieu te sparen). Per boot wordt vervolgens de overtocht naar Helgoland gemaakt (ca. 3 uur) en nadat we de spullen naar de kamer gebracht hebben maken we een wandeling over Helgoland. Of we gaan natuurlijk direct naar Düne voor een eerste ontmoeting met de (jonge) kegelrobben.
Om het maximale uit deze fotoreis te halen gaan we zaterdag de hele dag naar Düne voor het fotograferen van de (jonge) kegelrobben. We vertrekken tijdig waardoor we voldoende tijd hebben om ons te focussen op het gedrag van de jongdieren en hun moeders. En wellicht maken we zelfs een geboorte of een gevecht tussen twee mannetjes mee.
Nadat we op zondagochtend de koffers hebben ingepakt kunnen we desgewenst een laatste bezoek brengen aan Düne. In de middag zullen we weer aan boord gaan van de boot die ons zal terugbrengen naar Cuxhaven.

 

 

We verblijven in een Gästehaus op basis van eenpersoons- of tweepersoonskamers (eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar).
's Avonds zullen we eten in een van de gezellige restaurantjes die op het eiland te vinden zijn. We zullen op dat moment ook de dag nabespreken en gezamenlijk het programma voor de volgende dag vaststellen.

 

 

Voor wie is deze fotoreis bedoeld?
Deze fotoreis is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Tijdens de verschillende workshops zal vooral aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.
Door mijn jarenlange ervaring zullen we op de juiste momenten op de mooiste plekken aanwezig zijn en door de geringe groepsgrootte zal de fotografische begeleiding worden afgestemd op het ervaringsniveau en de leerdoelen en wensen van de afzonderlijke deelnemers. Hierdoor levert deze fotoreis niet alleen prachtige beelden op, maar ook bruikbare informatie die je bij thuiskomst kunt inzetten.

 

 

Reisperiode 2019
 

vrijdag 29 november t/m zondag 1 december

 

Aantal deelnemers:
 
minimaal 3
maximaal 6
                                                         
 
 
Nog beschikbaar: zie agenda                            

 

 

 

 

 

 

 

Prijs
€ 425,00 op basis van eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) of tweepersoonskamer

 

Inbegrepen Niet inbegrepen
- overtocht Cuxhaven - Helgoland
- twee overnachtingen in een Gästehaus op basis
  van comfortabele een- of tweepersoonskamers
  (met wc, doche en TV), inclusief toeristen-
  belasting en ontbijtbuffet
- overtocht Helgoland - Düne
- reisbegeleiding / fotoworkshops

 
- reiskosten naar Cuxhaven
- lunches en diners
- overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis- en annuleringsverzekering
- parkeergeld Cuxhaven


 

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze fotoreis aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste reisperiode.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de fotoreis.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.