Beversafari 2021

 

 

Na de uitroeiing van de bever in Nederland in het begin van de 19e eeuw, is deze diersoort in Nederland inmiddels weer aan een flinke opmars bezig. De kansen om een bever, of in ieder geval zijn (knaag)sporen te zien, worden dan ook steeds groter.
Vanaf 1998 kwamen enkele bevers vanuit België via de Maas de grens over en de bever heeft zich inmiddels gesetteld in diverse zand- en grindgaten en in oude meanders van de Maas.

 

 

Wat gaan we doen?
We starten ’s middags met een korte wandeling door het leefgebied van een beverfamilie en gaan op zoek naar sporen die bevers in het landschap achterlaten. Onmiskenbaar zijn natuurlijk de (deels) omgeknaagde bomen, maar ook de wissels en opgangen (glijbanen) op plekken waar de bevers vaak in en uit het water gaan zijn hier te zien.
Enkele uren voor zonsondergang worden we opgehaald door een boot (voorzien van 'fluistermotor') waarmee we naar een gebied varen waar zich een beverfamilie gesetteld heeft. Omdat de boot buiten de ‘comfortzone’ van de bevers wordt stilgelegd, worden de bevers niet gestoord en kun je de dieren perfect observeren (en fotograferen) tijdens het zwemmen, het poetsen van hun vacht en het fourageren. Door de hoge mate van stabiliteit van de boot kunnen de dieren ook goed gefotografeerd worden.
De boot is voorzien van drie comfortabele zitplaatsen en voor fotografen is er voldoende ruimte voor het plaatsen van een statief.

 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De (foto)safari is bedoeld voor iedereen die deze bijzondere diersoort eens van dichtbij wil zien en fotograferen.
Er zullen tips worden gegeven over het fotograferen bij beperkt licht en het juist toepassen van de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, ISO) bij deze lichtomstandigheden. Waar we natuurlijk ook bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.
Om de bevers niet te storen, zal het geven van uitleg tijdens de boottocht maar beperkt mogelijk zijn.

 

 

Wat moet je meenemen?
• (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
• tele- en/of zoomobjectief
• eventueel een converter
• statief of monopod
• eten en drinken
• muggenspray

 

 

Locatie
Regio Maastricht (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

 

 

Data 2021

zaterdag 5 juni

16.00 - 22.00 uur
 

 

zaterdag 12 juni

16.00 - 22.00 uur
 

 
Aantal deelnemers:
 
minimaal 3
maximaal 3
Aantal deelnemers:
 
minimaal 3
maximaal 3
Nog beschikbaar: zie agenda                   Nog beschikbaar: zie agenda                  

 

 

Prijs
€ 97,50

 

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop aanmelden door gebruik te maken van de nevenstaande button. Vermeld in het bericht jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer) en de gewenste datum.
Je ontvangt dan een mail met de bevestiging van je aanmelding, de betalingsinformatie en verdere informatie over de workshop.

 

De informatie over deze workshop kun je via de nevenstaande button ook als PDF downloaden.